Hem Natur Textjobb Kultur Trycksaker Thalassa Publicerat

Gudrun Norstedt
Skogsfrun Natur & kultur

Verksamhet

Översättning

Jag har alltid haft en passion för översättning. År 1993 översatte jag och gav ut Théodore Monods bok Mehari på eget förlag. När Sverige började förbereda sig för att gå med i EU 1994 gjorde jag ett uttagningsprov till en tjänst som översättare. Det gick bra och i april 1995 blev jag anställd vid Europaparlamentet i Luxemburg. Där blev jag kvar i sammanlagt tre år, med avbrott för en tjänstledighet, innan jag flyttade hem 1999. Efter det har jag varit verksam som översättare på frilansbasis.

 

Främst översätter jag från franska och engelska till svenska, men jag kan också ta på mig översättningar från spanska. Bland mina kunder märks Havs- och vattenmyndigheten och Enetjärn Natur. Jag utvecklar hela tiden mina språkkunskaper, för närvarande genom att studera finska.

 

Text och språkvård

Jag tar på mig språklig redigering och korrekturläsning av dokument. Särskilt gärna bearbetar jag komplicerade och oläsliga facktexter så att de blir lättförståeliga för lekmannen. Några av mina uppdrag hittar du nedan.

 

Jag har djupare kunskaper i Microsoft Word än de flesta jag känner och jag sätter en heder i att lämna ifrån mig strukturerade och enhetligt formaterade dokument. Om kunden vill utför jag även layout och producerar ett tryckfärdigt original i InDesign.

 

Exempel på textuppdrag

 

 

Jag har alltid skrivit, med olika verktyg och i olika miljöer. Översättning och textbearbetning är uppdrag som kan utföras nästan var som helst.

På fältinventering i Tjeggelvas. Klicka här för att få veta mer om Skogsfrun som naturinventerare.

Naturinventering & artbestämning

 

Översättning & textarbete

 

Tall med barktäkt i Rasteselet. Klicka här för att få veta mer om Skogsfruns kulturhistoriska utredningar.

Kulturhistoria

 

Trycksaker

 

Boken om en landskapsgräns. Klicka här för att få veta mer om Skogsfruns trycksaksproduktion och Thalassa förlag.

Thalassa förlag

Sidan uppdaterades 2015-04-13

© Skogsfrun. Gudrun Norstedt, Byvägen 12, S-913 42 OBBOLA. 090-13 94 98. Aktuell mejladress: gn[snabel-a]skogsfrun[punkt]se